Heeft u een positief en landelijk project en bent u op zoek naar een plek om dit te realiseren? U treft het goed! De boerderij is groot, vol met binnen- of buitenruimtes die geschikt kunnen zijn voor uw activiteit. Neem contact met ons op, we gaan die graag even met u bezoeken.

Ma Ferme is een coöperatie met als doel het opzetten van positieve professionele projecten, gediversifieerd, met respect voor het milieu en nauw betrokken bij de lokale economie.


Door samen te komen, kunnen we activiteiten aan elkaar koppelen en versterken en taken, uitrusting, vaardigheden en knowhow bundelen om er een collectieve, samenwerkende en levendige plek van te maken! Hier zijn de fasen voor het opstarten van een project binnen Ma Ferme:

  1. Ontmoeting: Kom de plek ontdekken, we verwelkomen je daar elke zaterdag (tot eind februari?) tussen 14u00 en 15u30. Inschrijven kan via de website.

  2. Uw project: We nodigen u graag uit om het formulier in te vullen (zie hieronder) om ons uw project beter te laten begrijpen.

  3. Validatie: We selecteren de projecten die volgens ons in lijn zijn met de waarden van de coöperatie, realistisch en doordacht en beantwoorden aan onze capaciteit.

  4. Installatieplanning: we bespreken samen de geschiktheid van uw project op de boerderij en als we verder willen, stellen we de integratieagenda voor uw project op. We stellen samen de uit te voeren stappen vast en ondertekenen mede een intentieverklaring om te installeren.

​​

Vanaf het begin worden de “kandidaat-projectleiders” verwelkomd en begeleid binnen Ma Ferme.

Aarzel niet om u bij de groep aan te sluiten, ook al wordt er al een project vermeld dat vergelijkbaar is met het uwe. We doen er alles aan om iedereen ruimte te bieden en samenwerking te stimuleren!

Er komen verschillende grote thema’s naar voren.

De cultuur:

Nicolas, Marguerite, Laure, Youri, Edouard, Marie-Line, Bob, Julien, Laurence en Pierre zouden graag groenten, paddenstoelen, medicinale planten, lavendel, bloemen, bessen en fruitbomen telen. Samen hebben ze veel vaardigheden. Ze voelen allemaal deze diepe verbinding met de aarde, de bron van leven, aan en willen alle mechanismen van ontwikkeling in het plantenrijk beter begrijpen en ontwikkelen.

Het grootbrengen:

Leen, Dieter, Anis, Emmanuel, Simon, Axel, Adrien, Jean-Basile en Christian hebben de wens om dieren groot te brengen.

Ze zoeken naar innovatieve oplossingen. Gaan we alleseters zoals omnivore varkens, schapen die van weidegras houden en geiten die meer veranderen in houtachtige stengels, schors en braamstruiken met elkaar kunnen combineren? Een geweldige uitdaging!

Zullen we ezels, kippen, eenden, ganzen, bijen hebben? Zeker!

En in Ma Ferme zullen we ook slakken hebben! Daar dacht zelfs Tiny niet aan!

 

La transformation :

Jeoffrey, Jean en Gaëtan willen brood bakken! Dat zou lekker zijn met de kaas van de schapen van Leen en Dieter. We zouden heel graag ter plaatse bier willen brouwen met gerst van lokale moutboeren! Als deze grote droom uitkomt, zal hop er zeker voor zorgen dat de boerderij van ver te zien is met zijn hoogte van 10 meter. Peter zijn messen zijn al scherp, dat ruikt al vleeswaren. Een project als conservenfabriek profileert zich ook al.

Educatieve plek:

Ma Ferme heeft de ambitie om door te geven, te verbinden en te bestendigen. Het is een plaats voor diverse producties en ook van verwelkoming. Christine, Benoit en Gregory gaan er een kleine inclusieve school opzetten. We dromen van een warme en specifieke verwelkoming voor zij die het nodig hebben, activiteiten en training om samen verder te ontdekken en elkaar te verrijken met kennis en vaardigheden. Cécile zou graag een educatieve boerderij willen creëren voor jong en oud.

 

Het logement:

Op de boerderij zijn een beperkt aantal woningen gepland, kleinschalig en voor toerisme. We willen dat onze bezoekers de site en de omliggende bossen kunnen bezoeken.

Het is mogelijk dat Marie-Claire, Vincent, Stephan en Renaud hun vaardigheden combineren om prototypes of kleine series joerts, tiny houses of woonwagens te vervaardigen.

Je krijgt de kans om ze te testen en misschien ook om ze te kopen!

 

Ma Ferme zou ook willen werken op basis van hulpbronnen zoals water, energie en afval

Er zijn synergie-oplossingen mogelijk die zullen worden gefaciliteerd als alle projecten zich op eenzelfde site bevinden.

Bijvoorbeeld:

  • De melkwei van de kaas zal gedronken worden door de varkens.

  • De bijen zullen honing maken en de bloemen bestuiven.

  • De warmte die de koelkast produceert zal gebruikt worden voor het drogen of verwarmen.

  • Regenwater zal in een gemeenschappelijke vijver op het bovenste deel van het land worden gepompt om het land te irrigeren dankzij de zwaartekracht

  • Slakken zijn dol op paddenstoelen.

  • ...